unizoMaandag wordt bekend wie van de drie genomineerden de Unizo-prijs voor Meest Ondernemende Gemeente in de wacht sleept: Mechelen, Lier, of Geraardsbergen.

Mechelen werd genomineerd voor zijn aanpak van de leegstand in de stad. De motivatie van de jury: “De leegstandsaanpak van de stad Mechelen heeft met het project Mest een positieve weerklank bij klanten en (jonge) ondernemers. Het helpt drempels verlagen en ondernemersplannen haalbaar maken. Het is een goed en stevig initiatief met een sterke aanpak, ook wat marketing betreft. Het project is intussen terecht gekopieerd door enkele andere steden.”

Lier sleepte de nominatie in de wacht vanwege het consolideren van de leefbaarheid en de aantrekkingskracht van het Lierse kernwinkelgebied. De jury was ook hier lovend over: “Met dit project levert Lier echt vernieuwend pionierswerk. Het is een zeer ruim project met verschillende deelpakketten en bekommernissen. Er is ook een goed evenwicht tussen de betrokkenheid en de rol van de stad en de participatiekansen van de ondernemers.”

De drie genomineerden werden door een onafhankelijke jury onder leiding van Mark Suykens, directeur VVSG, uitgekozen uit 32 inzendingen. De Unizo-ondernemersverenigingen kiezen uit de drie genomineerden de uiteindelijke laureaat die maandag 9 november bekend wordt gemaakt.