Twee jonge Mechelaars lanceren deze week in Mechelen de taxi-app StarTaxi. Het doel: snel en eenvoudig een betrouwbare taxi met geldige vergunning en documenten bestellen.

De applicatie bestaat reeds enkele jaren in het buitenland en zal nu ook in België beschikbaar zijn. De app maakt een einde aan lange wachttijden, telefoonkosten en taal- of locatieproblemen. Met een paar muisklikken bestel je via de app een taxi.

De initiatiefnemers Bert Aerts en Andrei Teleanu kwamen op het idee tijdens een vakantie in Boekarest. “Ik vroeg de receptionist van ons hotel om een taxi te bestellen om ons 30 minuten later op te halen. Ik wachtte even, maar zag haar geen telefoontje plegen. Een halfuur later kwam ik terug aan de receptie. Ze vroeg me of ik nu een taxi wou en gaf me een bonnetje. Nog geen minuut later stond de taxi voor de deur. Ik stond versteld want in België was dat onmogelijk.”

Het idee begon te broeien en na een uitgebreid onderzoek werd het voor de twee ondernemers duidelijk dat er een grote vraag was vanuit de Belgische markt. Inmiddels bouwen ze vanuit Mechelen volop aan een netwerk van taxi’s zodat de klant snel opgepikt kan worden. In verschillende Mechelse horecazaken plaatsen ze een tablet waarmee er snel een taxi besteld kan worden.

De StarTaxi-app is gratis en is beschikbaar voor zowel IOS als Android en Windows.