Mondelēz International, dat ook een vestiging in Mechelen heeft, krijgt een nieuwe ceo. Met Dirk Van de Put komt vanaf november zelfs een Mechelaar aan het hoofd van de Amerikaanse voedingsreus te staan. Hij neemt de fakkel over van Irene Rosenfeld, die op pensioen gaat. “Ik kijk ernaar uit om het bedrijf naar een volgende groeifase te leiden, voortbouwend op de verwezenlijkingen van Irene Rosenfeld”, aldus de kersverse ceo.

Dirk Van De Put begon zijn carrière bij Mars inc., producent van de chocoladerepen Mars. Daarna was hij actief bij onder meer Novartis, Danone en Coca-Cola. Sinds 2011 was de Mechelaar ceo van de Canadese voedselgigant McCain. Zo brengt Dirk Van de Put dertig jaar ervaring uit de sector mee naar de Amerikaanse multinational. Bovendien is zijn taalvaardigheid ook van meerwaarde voor de nieuwe job. Hij spreekt vloeiend Engels, Frans, Spaans, Portugees, en uiteraard ook Nederlands.

Vertrouwen

De keuze voor Dirk Van de Put als nieuwe ceo was unaniem. “De raad van bestuur en ik hebben er alle vertrouwen in dat Dirk Van de Put de juiste leider is om het bedrijf verder te brengen”, zegt aftredend ceo Irene Rosenfeld. “Hij is een internationale ceo, die al op drie verschillende continenten woonde en werkte.”

Mondelēz International telt 90.000 werknemers die een omzet van 26 miljard dollar draaien. De multinational is gekend van producten als Milka, Côte d’Or, Lu, Stimorol en Oreo. Mondelēz is sinds 1870 actief in België, waar het intussen productievestigingen heeft in Herentals, Halle en Namen. Het hoofdkantoor van Mondelēz Belux bevindt zich in Mechelen.