Mechelaar Glenn Roggeman viert 30 jaar AED Group

glennAEDMechelaar Glenn Roggeman vierde de afgelopen dagen de 30ste verjaardag van de AED Group uit Willebroek. Dat gebeurde in de AED Studios in Lint met honderden professionele bezoekers uit de audiovisuele sector. Zij kregen een spectaculaire geluid-, licht- en videoshow in het thema ‘You are part of the journey’. Tijdens deze symbolische reis wil AED de professionelen uit de industrie bedanken voor de samenwerking in het verleden en vooruit kijken naar de toekomst van de sector.

In 1985 startte Glenn Roggeman, de huidige CEO van het bedrijf, op 16-jarige leeftijd met het verhuren van professionele geluidssystemen. Als gepassioneerd DJ verliet de Mechelaar de schoolbanken, kocht zijn eerste vrachtwagen en ontwikkelde zijn eigen luidsprekers die gebruikt werden op de grote evenementen destijds als de ‘Nacht van de Dancings’, de eerste StuBru fuiven, de eerste party’s in het Sportpaleis, enzovoort.

Het verjaardagsfeest vond afgelopen week plaats in de AED Studios in Lint. De groep nam het mediacomplex in 2013 over na het faillissement van Alfacam. “We hebben in de afgelopen twee jaar de site volledig in orde gebracht”, vertelt Roggeman. “Het is de eerste keer dat de afgewerkte parking en de nieuwe inkom op de voormalige Sobemi-terreinen zullen worden gebruikt. Het is enorm spannend geweest om alles op tijd klaar te krijgen, maar ik stond erop dat wij op de verjaardag van AED samen met onze klanten, die vanuit de hele wereld afreizen, als eersten door de nieuwe inkomhal zouden kunnen lopen.” Ook vicepremier en minister van Economie Kris Peeters kwam AED feliciteren met de 30ste verjaardag en sprak de genodigden toe. Tijdens de avond werden de nieuwste technologieën uit de sector getoond en konden de professionals genieten van attractieve AV-demonstraties, een groot wereldbuffet en een spetterende party.

AED startte in 1986 ook met het verhuren van professioneel lichtmateriaal. In 2003 besloot Roggeman om geen eigen producties meer te verzorgen en enkel nog diensten aan te bieden aan de professionele AV-markt. Vandaag telt AED 12 bedrijven met vestigingen in 5 Europese landen (België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk) en stelt het 300 mensen tewerk. Materiaal van AED wordt gebruikt bij 60.000 shows in de hele wereld, gaande van een klein bedrijfsevent tot de Olympische Spelen. Het bedrijf biedt materiaal oplossingen (verhuur, distributie, financiering, een eigen hersteldienst, een professionele supermarkt en de verkoop van tweedehandsmaterialen) aan de professionele speler in de sector.