WILLEBROEK – Ruim 45 jaar in dienst blijven bij dezelfde werkgever, komt niet vaak voor. Mazda Logistics in Willebroek heeft zo’n trouwe werknemer. Philippe Dury werd onlangs gevierd voor zijn 45 dienstjaren.

Mazda Logistics is verantwoordelijk voor de distributie van Mazda wagens en onderdelen in Europa en staat tevens in voor de back office dienstverlening voor de Europese markt. Ook de commerciele afdeling, Mazda Motor Belux, is nu op dezelfde site gevestigd.

MLE werd in 1968 opgericht in Brussel en telde toen 5 werknemers. Intussen groeide het aantal medewerkers tot 420, maar één van hen is er bijna van het prille begin bij. Philippe Dury werd zopas gevierd omdat hij 45 jaar in dienst is.

100.000 stuknummers

Het bedrijf en de collega’s zijn vol lof over Philippe. “Hij ondertekende zijn contract in 1973 toen hij 15 was en werkt sindsdien in de logistieke afdeling. Hij is verantwoordelijk voor het toekennen van de locaties van alle onderdelen aan de verschillende zones en voor wijzigingen en vernieuwingen in het magazijn. Een systeempanne is voor Philippe geen probleem, want hij kent alle 100.000 stuknummers en locaties uit zijn hoofd.”

In 1993 startte het bedrijf met de bouw van een gloednieuw complex in Willebroek omdat het magazijn in Brussel veel te klein was geworden. Philippe was nauw betrokken bij de voorbereidingen van deze verhuis en bij de inrichting van het nieuwe magazijn. In 1995 verhuisden de 200 werknemers naar het kantoorgebouw van 4.000 m² en werden er 100.000 stuknummers overgebracht naar het nieuwe magazijn van toen 38.800 m² (nu 50.000 m²).

“De passie van Philippe voor Mazda is zo groot dat zelfs de woon-werkafstand hem niet kan ontmoedigen. Hij woont 90 km van Willebroek en heeft dus in 45 jaar bijna 2 miljoen kilometers gereden, 30.000 uur in de wagen gezeten (= 3 jaar) en verschillende Mazda’s opgereden.”

Philippe adviseert zijn collega’s met veel plezier. “Ik tracht altijd mijn kennis en ervaring te delen met mijn collega’s en hen steeds goed te adviseren, zowel persoonlijk als professioneel. Volgend jaar ga ik met pensioen, om te genieten van mijn familie en van het leven. Ik hoop van harte contact te blijven houden met mijn collega’s en nog regelmatig af te spreken.”