RoboJob, specialist in de automatisatie van CNC-machines uit Heist-op-den-Berg, is voor de zesde keer uitgenodigd op het Open House bij Mazak om zijn producten te demonstreren. Dat Mazak zijn vertrouwen in RoboJob bevestigt, doet deugd bij Helmut De Roovere, mede-oprichter en –zaakvoerder van het bedrijf. “Al van bij onze start hebben we een heel goede verstandhouding,” aldus De Roovere, “maar het is aan ons om dat vertrouwen te bevestigen.  Dat kunnen we enkel doen door de beste producten en best mogelijke service aan te bieden aan onze gezamenlijke klanten, en dat zijn er ondertussen al heel wat.”

Al heel wat toonaangevende bedrijven uit de sector, zoals Van Bussel Metaaltechniek uit Nederland of Platteau uit België, hebben de stap naar automatisering reeds gezet, en RoboJob heeft er goede hoop op dat er nog vele gaan volgen.  “Het is immers de enige manier om over te schakelen naar een moderne productie-omgeving, waarbij winstgevendheid, flexibiliteit en efficiëntie centraal staan.  Gelukkig hebben de bedrijfsleiders in België en Nederland dat goed ingezien, en zit CNC-automatisering flink in de lift”, aldus De Roovere.

Die trend zet zich niet enkel door in de Benelux, maar in alle West-Europese landen.  Ook in Duitsland en Frankrijk doet RoboJob het goed.

Met het nieuwe software platform dat op het Open House bij Mazak gedemonstreerd wordt, toont RoboJob zich klaar voor de toekomst.  “Dit nieuwe platform zorgt immers voor een moderne, intuïtieve gebruikservaring.  Naast alle bestaande functionaliteiten hebben we heel wat nieuwe features opgenomen.  Zo wordt er sterk gebruik gemaakt van 3D visualisaties”, legt R&D Manager Peter De Roovere uit.

“Als je de afmetingen van een werkstuk aanpast, dan krijg je het resultaat in 3D te zien.  Je ziet hoe werkstukken door de robot opgenomen worden en hoe ze in de klauwplaat of opspanning geplaatst worden.  Bovendien kan de gebruiker steeds het camerastandpunt draaien, om deze acties vanuit alle mogelijke hoeken te bekijken.  We maken het onze klanten dus nog een pak gemakkelijker, want nog voor ze op de start-knop drukken, hebben ze alle acties van de robot reeds goedgekeurd.”