Maureen Vanherberghen wordt gezicht van Tylaine-collectie

maureenMaureen Vanherberghen, presentatrice bij Ketnet en zangeres, wordt het gezicht van The Vinyl Collection. Dat is de nieuwe lente- en zomercollectie van Maison Tylaine, het modehuis van de Heistse ontwerpster Tylaine Van den Broeck.

Maison Tylaine stelt de voorjaarscollectie op 31 maart voor in Hotel Villa Monte in Heist-op-den-Berg.

The Vinyl Collection is de vijfde lente- en zomercollectie van het modelabel Maison Tylaine, na succesvolle collecties als Les péchès mortels, Birdcage, Camera Obscura en Commedia dell’arte.

Dit is een frivole, vrouwelijke collectie met retro elementen. Elk silhouet
krijgt een verwijzing naar LP-covers van oude jazzplaten zoals Olé van John Coltrane en The tenor of stylings of Bill Barron. Ook in deze collectie is de signatuur van Maison Tylaine duidelijk aanwezig, met vrouwelijkheid, frisheid en elegantie. Tylaine Van den Broeck gebruikte frisse zomerkleuren met geraffineerde accenten zoals kant, pareltjes en pailletten.

Maureen Vanherberghen is ondertussen een vertrouwd Ketnetgezicht. Vanaf februari 2014 werd ze host in het programma Helden en later ook in Broodje kaas. Sinds het najaar van 2013 treedt Maureen ook op met de Ketnetband. Bovendien schittert ze sinds een paar weken op het grote scherm in de film Helden van de zee.

Maison Tylaine is het modelabel van pianiste Tylaine Van den Broeck. In 2010 was ze één van de twaalf kandidaten van het VTM-programma De Designers. Als pianiste werkt Tylaine samen met nationale en internationale artiesten als PragaKhan, Udo, Erik en Sanne, Maartje Van Neygen, Andrei, David Vandyck, Helmut Lotti, The Supremes en Laura Pausini.