Koningin Mathilde brengt op 13 juli een bezoek aan de redacties van Libelle en Femmes d’Aujourd’hui bij Sanoma in Mechelen en neemt er ook deel aan een workshop in de strijd tegen kinderarmoede.

“De koningin komt op onze redactie een kijkje nemen achter de schermen van de leading vrouwenbladen van Vlaanderen en Wallonië”, zegt Gert Vermeiren, product manager van Libelle. “Hoe worden de bladen vandaag de dag gemaakt en hoe zijn ze de voorbije decennia geëvolueerd? Want zowel Libelle als Femmes d’Aujourd’hui zijn erin geslaagd om sinds hun ontstaan (respectievelijk in 1945 en 1933) steeds mee te evolueren met de belangen, waarden en normen van hun lezeressen. We hebben verschillende generaties vrouwen in België geïnspireerd en ondersteund, en dat vindt de koningin als pleitbezorger van de Sustainable Development Goals van de VN erg belangrijk.”

Bij het begin van het bezoek wordt de koningin voorgesteld aan de directie van Sanoma en volgt een welkomstwoord door hoofdredactrices Mie Van der Auwera & Anne Daix. Daarna woont koningin Mathilde een redactievergadering, een workshop over strijd tegen kinderarmoede en een foodlab bij. Bij de layout-afdeling volgt ze het afwerken van de cover van de magazines en tenslote is er een fotoshoot.