LIER/DUFFEL – Martine Reynaers, CEO van Reynaers Aluminium uit Duffel, heeft in het kader van Ondernemers voor de Klas een gastles gegeven in Sint-Ursula in Lier.

Ondernemers voor de Klas is een groots opgezet onderwijsproject tussen scholen en bedrijven, georganiseerd door Vlajo in samenwerking met structurele partners als Pulse Foundation en ETION, en projectpartners als BNP Paribas Fortis, essenscia vlaanderen en JCI Vlaanderen.

Nog tot 9 maart zullen meer dan 50 ondernemers en ceo’s in de regio Antwerpen een gastles over ondernemerschap en ondernemingszin geven aan laatstejaarsleerlingen secundair onderwijs en studenten hoger onderwijs.

Bedoeling is jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming betekent en hen in dialoog te laten gaan met een ondernemer of bedrijfsleider.

Martine Reynaers, ceo van Reynaers Aluminium, gaf maandag een gastcollege in het Lierse Sint-Ursulalyceum. “Ik vind het zeer belangrijk om jongeren te inspireren en ondernemerschap te promoten. Ondernemerschap en internationale oriëntatie zijn volgens mij cruciaal voor alle medewerkers van Reynaers.  Deze eigenschappen zijn belangrijk voor het succes van bedrijven in de huidige economie.”

Martine vertelde haar persoonlijk ondernemersverhaal en beantwoordde de vragen van de studenten. “Het is belangrijk dat zesdejaars leerlingen voeling krijgen met het bedrijfsleven, zeker met het oog op hun studiekeuze”, aldus Nancy Patry, leerkracht economie.

Inspiratie

De studenten waren na de gastles erg geïnteresseerd en geïnspireerd. Enkele bedenkingen van studenten:

Hard werken en verschillende ervaringen opdoen, is belangrijk.” – Wout De Sterck

Als je ergens wilt geraken, moet je gemotiveerd blijven en mag je nooit opgeven.” – Teresa Ermagan

Als werkgever moet je voor voldoende boeiende uitdagingen zorgen, zodat je werknemers geboeid blijven.” – Fatima Fafihi

Innovatie is in een onderneming heel belangrijk.” – Alina De Leebeeck