Tijdens de Nacht van de kmo is Martal Houtimport uit Sint-Katelijne-Waver uitgeroepen tot meest belovend exportbedrijf van het jaar. Het familiebedrijf kreeg de prijs uit handen van Altradius, die deze award sponsorden. Niet minder dan 420 personen schreven zich in voor de Nacht van de kmo, een organisatie van kmo-promoties vzw in het Antwerpse Hilton Hotel.

Zaakvoerder Marc De Ruyttere van Martal Houtimport is bijzonder trots dat hij de trofee voor het meest belovend exportbedrijf mee naar Sint-Katelijne-Waver mocht nemen. “Het is onze eerste deelname en al meteen prijs. Dat had ik totaal niet verwacht”, zegt De Ruyttere. “Het is een bekroning voor het werk van de voorbije decennia.” Martal Houtimport werd in september 1964 opgericht voor het aan- en verkopen van Franse Eik. “Momenteel importeren we hout uit zagerijen in Europa en de Verenigde Staten. Nadien wordt het hout gedroogd, in kwaliteit verbeterd en wordt het vanuit Sint-Katelijne-Waver per vrachtwagen of container geëxporteerd naar klanten in 22 landen.” Martal Houtimport stelt 12 mensen tewerk en is klaar voor de toekomst. “Ik ben de tweede generatie, maar de derde is op komst en komt volgend jaar mee in het bedrijf.”

In totaal werden tijdens de Nacht van de kmo in acht categorieën prijzen uitgereikt aan de meest verdienstelijke ondernemingen die een verschil maken en voor economische welvaart en werkgelegenheid zorgen. De carrièreprijs ging naar Jan Adriaenssens, die op 25-jarige leeftijd BMW Jorssen van zijn schoonvader overnam. Beeple uit Berchem behaalde de trofee Starter van het Jaar 2016, die werd gesponsord door Made in Antwerpen. Het Idee van het Jaar komt van Cybercontract uit Turnhout. De trofee voor het Vastgoedproject 2016 ging naar het nieuwe Havenhuis. Marcel Buelens, ceo luchthavens Antwerpen en Oostende, ontving de trofee Persoonlijkheid van het Jaar. De Uitspraak van het Jaar komt van VBO-gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans. Tenslotte ging softwarebedrijf Unifly uit Deurne aan de haal met de trofee Meest belovend bedrijf van 2016, waarvoor ook Trafuco uit Schelle genomineerd was.