SINT-KATELIJNE-WAVER – CEO Marleen Vaesen verlaat Greenyard ‘in onderlinge overeenstemming’. Hein Deprez wordt de nieuwe CEO en zal de groep aansturen samen met COO Carl Peeters.

Hein Deprez, tot nu toe Uitvoerend Voorzitter van de Raad van Bestuur van Greenyard, vervangt Marleen Vaesen in haar functie van CEO. Carl Peeters, de huidige CFO van Greenyard, wordt benoemd tot COO, een nieuwe functie in het bedrijf. Hein Deprez en Carl Peeters zullen samen Greenyard leiden “met het oog op verdere groei en waardecreatie”. De zoektocht naar een nieuwe CFO is gestart.

Marleen Vaesen verlaat het bedrijf op 31 januari in onderlinge overeenstemming. In 2012 werd ze CEO van Greenyard Foods. Na de fusie in 2015 werd ze CEO van Greenyard. Ze was verantwoordelijk voor de uitbouw van de toekomstige structuur van het bedrijf en het aligneren van de drie entiteiten. Ze was recent twee keer genomineerd voor de titel van Manager van het Jaar.

“Na deze verwezenlijkingen is het tijd om een volgende stap te zetten”, aldus een mededeling van Greenyard. “Naast de nieuwe benoemingen van CEO, COO en CFO versterkt Greenyard ook haar organisatie binnen de business segmenten. Binnen Fresh zal Tim Van Londersele alle activiteiten leiden met uitzondering van de Greenyard Bakker organisatie, die onder de verantwoordelijkheid van Irénke Meekma valt. Long Fresh zal worden aangestuurd door Charles-Henri Deprez. Stefaan Vandaele blijft Horticulture onder zijn hoede nemen.”

Hein Deprez treedt af als Uitvoerend Voorzitter van de Raad van Bestuur maar wordt Gedelegeerd Bestuurder van Greenyard. Koen Hoffman, bestuurder sinds 4 oktober 2017, wordt Voorzitter van de Raad van Bestuur. Om zich op zijn nieuwe rol te focussen, treedt Charles-Henri Deprez terug uit de Raad van Bestuur en wordt daar vervangen door Valentine Deprez.

Transformatieperiode afgesloten

Hein Deprez: “Ik dank Marleen Vaesen voor haar waardevolle bijdrage om Greenyard te vormen tot het sterke, moderne bedrijf dat het vandaag is. We wensen haar het allerbeste voor de toekomst. Met deze aankondiging wordt de initiële transformatieperiode die volgde op de fusie afgesloten. De aangekondigde veranderingen in het management zijn een volgende stap om onze strategie verder uit te voeren. Hierdoor kunnen we nog meer focussen op deze strategie en onze prioriteiten om winstgevende groei te genereren. Het zal onze globale leiderspositie in groenten en fruit in al zijn vormen versterken.”