Marc Hendrickx volgt de weg van het bloed

marchendrickxIn het rijtje van zomerstages die werkgeversorganisatie Voka Vlaamse parlementsleden deze zomer aanbiedt, bracht NV-A volksvertegenwoordiger en eerste schepen van Mechelen Marc Hendrickx dinsdag een volledige dag door op verschillende afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen in Mechelen.

De zomerstages die Voka reeds een twintigtal jaren jaarlijks tijdens het politieke zomerreces organiseert, vormen voor volksvertegenwoordigers een dankbare manier om een beter beeld te krijgen van het bedrijfsleven. Die ervaring kan hen ook helpen in hun parlementair werk.

Nadat eerder al Sofie Joosen en Freya Saeys een bezoek aan respectievelijk UNIVEG Belgium en Alcon hebben gebracht, maakte Marc Hendrickx uitgebreid kennis met de werking van Rode Kruis-Vlaanderen in zijn thuisstad Mechelen.

De voormiddag bracht hij door in het tijdelijke opvangcentrum van Rode Kruis-Vlaanderen. Na de lunch zette Marc Hendrickx de werkdag voort op de hoofdzetel van de organisatie. Daarna volgde hij de weg van het bloed in het nieuwe laboratoriumgebouw Sango en gaf zelf ook bloed.