marchendrickxIn het kader van de zomerstages die Voka organiseert voor parlementsleden is Mechels NV-A-schepen en Vlaams parlementslid Marc Hendrickx vandaag te gast bij Mazda Motor Logistics Europe in Willebroek.

Tijdens de Voka zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik te werpen achter de schermen van het bedrijfsleven. “Veel politici zijn in het parlement bezig met dossiers die een directe impact hebben op onze ondernemingen”, zegt Frédéric Achten, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. “Het gaat dan over ruimtelijke ordening, milieu, fiscale druk, mobiliteit enz.” Een bezoek aan bedrijven kan zorgen voor meer wederzijds begrip.

Marc Hendrickx kreeg na een algemene bedrijfsvoorstelling eerst een rondleiding op het logistiek hoofdkantoor voor Europa in Willebroek. “Het is de vierde of vijfde keer dat ik deelneem aan dit fijne initiatief van Voka”, zegt Marc Hendrickx in een eerste reactie. “Het is boeiend om te weten wat er leeft binnen het bedrijfsleven. Ik stel hier bij Mazda in Willebroek vast dat het echt wel een belangrijke speler is binnen het Japanse bedrijf. Het is ook fijn om te merken dat het merendeel van de mensen hier reeds zeer lang werkt.”

In de namiddag gingen Marc Hendrickx en zijn begeleiders nog naar de haven van Antwerpen, waar het logistieke verhaal verder werd verduidelijkt.

Wie de ervaringen van de parlementsleden op zomerstage wil volgen, kan dat hier.