Schepen Joris De Pauw.

Schepen Joris De Pauw.

De gemeente Sint-Katelijne-Waver legt dit jaar 915 meter volledig nieuwe voetpaden aan en hernieuwt 950 meter bestaande voetpaden. Voor dit project wordt 300.000 euro uitgetrokken. De werken worden uitgevoerd door aannemer Marc Bosmans bvba uit Booischot.

Joris De Pauw, schepen van openbare werken: “Door een ambitieuze aanpak en efficiënte werking kunnen we een aantal grote projecten aanpakken. De voetganger krijgt op die manier goede en comfortabele voetpaden en is duidelijk de grote winnaar van de hele operatie.”

De nieuwe voetpaden komen in de Kerkhoflei-Vinkenhofstraat (tot aan school Vinkenhof); in Den Haes van de uitgang van de serviceflats tot de Wilsonstraat; in de Hogevelden van de Kanadastraat tot de Esdoornstraat en vanaf de bocht van de Groenstraat tot de spoorwegbruggen.

Ook het onderhoudsprogamma is ambitieus. Deze voetpaden worden volledig heraangelegd: in het Dorp (van de Leemstraat tot de Molenstraat en van de Molenstraat tot voor Graaf d’Elissem, inclusief de aanleg van een hellend vlak), en de voetpaden aan weerszijden van de Wavervelden (van de Kruisweglei tot de Vinkenhofstraat).

Schepen De Pauw: “We doen dit allemaal met één en dezelfde aannemer, Marc Bosmans bvba uit Booischot. Deze aannemer werd geselecteerd na een openbare aanbesteding. Door een aantal grote projecten in de markt te zetten, kregen we de beste prijs. In totaal investeren we dit jaar ongeveer 300.000 euro in onze voetpaden.”