PUURS – Noodmaatwerkbedrijf Maniflex heeft geïnvesteerd in een gigantische Dome. Zo wil het Puurse bedrijf dat andere bedrijven ondersteunt die met een toename in werk te maken krijgen, haar activiteit nog verder optimaliseren en haar klanten beter dienen. Het mobiel atelier werd voor het eerst opgezet bij Willaert-Van Boom in Puurs.

Maniflex wil personen uit de sociale economie ondersteunen door hen in contact te brengen met het mogelijke werk van bedrijven. Anderzijds helpt Maniflex bedrijven die in nood zitten. “Ondernemingen komen soms in tijdnood, moeten grote orders verwerken of kunnen het order niet in hun eigen organisatie uitvoeren. Dan biedt Maniflex hulp”, verduidelijkt zaakvoerder Wim Servaes. Hij biedt vandaag werk aan tal van sociale organisaties zoals maatwerkbedrijven, dagcentra en andere sociale voorzieningen in heel Vlaanderen.

Een Dome moet het werk van het Puurse noodmaatwerkbedrijf nog meer optimaliseren. “Het is voor ons een manier om met een mobiel atelier dichtbij de bedrijven en haar werknemers te werken”, zegt Wim Servaes. “Tal van opdrachten zijn makkelijker te vervullen in de nabijheid van de opdrachtgever. De producten hoeven de site van het bedrijf niet langer te verlaten voor behandeling.”

Extra mogelijkheden

De Dome die Maniflex aankocht, heeft een diameter van 14 meter en een hoogte van liefst 6,5 meter. Met plaats voor 136 zitplaatsen of 223 staanplaatsen is het naast de kernactiviteit van Maniflex voldoende groot voor netwerkevents, exposities, recepties, lezingen, enzovoort. “De grootste troef is dat het relatief snel opzet- en afbreekbaar is”, geeft Wim Servaes van Maniflex nog aan. “Je geeft er een stevig visitekaartje mee af.”