Management buy-out bij Van Houtven

toonzaalBij tegelgroothandel Van Houtven NV uit Heist-op-den-Berg, gespecialiseerd in vloer- en wandtegels, heeft een management buy-out plaatsgevonden. Die werd al een jaar voorbereid, maar is pas onlangs geofficialiseerd. Het bedrijf werd overgenomen door de voormalige sales- en marketingmanager van Van Houtven Stef Suetens en zijn neef en financieel expert Michael Donnat.

Van Houtven deed het de afgelopen jaren niet zo goed. Daarom werd het bedrijf grondig doorgelicht om een nieuwe start mogelijk te maken. Er werd een nieuw en efficiënter boekhoudsysteem geïmplementeerd, er werd geïnvesteerd in snellere computers en de contracten met leveranciers werden herbekeken. Door de toepassing van factoring werd de solvabiliteit van de tegelgroothandel verhoogd.

De oude toonzaal aan het station van Heist-op-den-Berg werd verkocht en vorige week is de nieuwe showroom in gebruik genomen. Die ligt bij het logistiek centrum van de firma aan de Misweg op het industriepark van Heist-op-den-Berg.

De nieuwe zaakvoerders hopen dat het bedrijf op korte termijn opnieuw groeit. Van Houtven blijft alleszins een groothandel, er wordt niet rechtstreeks aan particulieren verkocht. Het bedrijf mikt op service en begeleiding voor kleinhandelaars, en ook aannemers en vloerders. “We willen een assortiment op maat uitwerken voor elke klant, met respect voor de eigenheid van elk individueel tegelbedrijf dat zich zo kan onderscheiden van zijn concurrenten.”

De management buy-out heeft geen gevolgen voor het personeelsbestand. Er vallen geen ontslagen.