kickerKV Mechelen-spelers Yan de Maeyer, Laurens Paulussen, Nicolas Verdier en Ibrahima Cissé brachten donderdag samen met stadionsponsor AFAS Software een bezoek aan de afdeling Psychiatrisch Aanbod in het Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) van AZ Sint-Maarten op de campus Zwartzustervest in Mechelen. Ze brachten een gepersonaliseerde Malinwa-kickertafel mee.

“Het is een geschenk voor de patiënten”, legt Carla Van Looy, Adjunct Hoofdverpleegkundige van de PAAZ, uit. “Hopelijk brengt het wat vertier en afleiding. We hebben dankzij AFAS Software ook zo’n kickertafel staan en dat zorgt steeds voor het nodige plezier.”

Een beetje plezier maken, kan voor sommige mensen een grote stap betekenen. “Voor psychiatrische patiënten die opgenomen zijn, kan het een uitdaging zijn om bewust met vrije tijd te leren omgaan en er ook van te genieten”, vervolgt Carla Van Looy van AZ Sint-Maarten. “Het is misschien een kleine attentie, maar het aanbieden van een tafelvoetbalspel betekent echt een meerwaarde voor onze afdeling en voor onze patiënten. Bovendien is het erg nuttig om hen tijdens sport- en spelmomenten te observeren.”

Het aanbieden van de kickertafel is een idee van AFAS Software, dat in Mechelen zijn Belgische vestiging heeft en stadionsponsor is van Malinwa.