De geplande nieuwe hoofdtribune (zicht naar Nieuwedijkstraat). © KV Mechelen.

MECHELEN – KV Mechelen wil zijn hoofdtribune volledig vernieuwen. De club wordt een NV zodat investeerders uit de regio de bouw van de tribune mee kunnen financieren.

Malinwa heeft recent al twee nieuwe tribunes gebouwd, en wil nu ook de hoofdtribune vernieuwen. “We gaan de huidige hoofdtribune afbreken en vervangen door een spiksplinternieuwe”, zegt algemeen directeur Marc Faes. “Er komen luxueuze zitplaatsen, twee verdiepingen skyboxen met buitenseats, een businessrestaurant en een vernieuwde pers- en spelersinfrastructuur.”

De hoofdtribune zal aansluiten op de sfeer- en familietribune achter het doel aan de kant van Telenet en zal ook verbonden zijn met het fitnessgebouw aan de andere kant van het veld.

“De eerste ontwerpen bespreken we nu met de buurt, onze partners en de stad Mechelen”, benadrukt Faes. “Het is daarom nog te vroeg om het al over een timing voor de bouw te hebben. Maar we willen dit wel zo snel mogelijk realiseren.”

Omvorming naar nv

Tegen het einde van het jaar moet KV Mechelen een nv zijn. Daardoor kunnen zeven investeerders uit de Mechelse regio middelen ter beschikking stellen om de bouw van de nieuwe hoofdtribune te financieren.

“Na de twee nieuwe comfortabele sfeertribunes zetten we nu een nieuwe stap met een hoofdtribune die zich vooral richt op een zakelijke invulling”, aldus Marc Faes. “De capaciteit blijft ongeveer gelijk met 2.000 zitplaatsen, maar de extra commerciële mogelijkheden zullen onze club structureel versterken. Zo zullen we een nieuwe budgetstijging kunnen waarmaken. Op die manier hebben we extra middelen om ons sportief te versterken.”

KV Mechelen wil tevens de jeugdacademie vernieuwen en verhuizen. De club is op zoek naar een geschikte locatie. “Dat zal zeker in de buurt van Mechelen zijn, maar niet noodzakelijk op het grondgebied van de stad.” De verhuis is nodig omdat de huidige locatie te klein is. “De velden liggen ingesloten tussen huizen. We willen absoluut meer ruimte om een topaccommodatie neer te zetten”, aldus Faes.