MECHELEN – Stijn Liers, zaakvoerder van Malines Group/Ignace Leysen Immobiliën, en Clint Alliet, voormalig doelman bij KV Mechelen, nemen het in de week van 26 februari samen met een collega uit Heverlee tegen elkaar op in Huizenjacht, het televisieprogramma op VIER.

In de week van 26 februari speelt Huizenjacht zich af in het Dijleland, in de driehoek tussen Mechelen, Brussel en Leuven, met drie makelaars die in deze regio actief zijn.

Stijn Liers van Malines Group/Ignace Leysen Immobiliën is zaakvoerder van zeven immokantoren: het hoofdkantoor op de Mechelse Veemarkt en verder kantoren in Vilvoorde, Haacht, Tremelo, Lier, Blaasveld en Putte. In mei opent nog een achtste kantoor in het residentiële Keerbergen.

“Vorig jaar had de productie van Huizenjacht me al gevraagd om deel te nemen, maar toen kwam het echt niet uit. Ook deze keer hebben ze lang moeten aandringen, want ik heb terdege afgewogen of deelname wel het juiste effect zou hebben”, zegt Stijn Liers. “Het was voor mij van groot belang dat het programma toch wel een zekere kwaliteit zou hebben, en dat het meer is dan enkel huisjes kijken en wat gek doen voor de camera. Gelukkig dachten de andere twee deelnemers er hetzelfde over. Het was wel niet eenvoudig om de juiste woningen te zoeken, omdat je niet veel info krijgt over de kandidaten.”

Stijn hoopt uiteraard dat zijn deelname een positief effect zal hebben voor zijn kantorengroep. “Ik heb de beelden zelf nog niet gezien, dus het is ook voor mij afwachten.”

Passie

Clint Alliet, één van Stijns ‘tegenstanders’ in Huizenjacht, is pas 24 maar heeft er al een serieuze carrièreswitch opzitten. Hij was een beloftevolle profvoetballer bij KV Mechelen, maar door een auto-ongeluk heeft hij zijn goal moeten ruilen voor een vastgoedkantoor. Volgens deze ex-doelman is zijn topsportverleden zijn sterkste troef, want met dezelfde gedrevenheid en passie is hij nu actief op de huizenmarkt bij Immo Ferco uit Overijse. “Vastgoedmakelaar is meer dan een beroep voor mij. Ik sta ermee op en ga ermee slapen, het heeft mij helemaal opgeslorpt. De lach op de gezichten van de mensen na een geslaagde transactie is voor mij het mooiste cadeau. Daar doe ik het voor.”

Stijn en Clint nemen het in Huizenjacht – van maandag tot en met donderdag elke dag om 19.45u op VIER – in de week van 26 februari op tegen Tinne De Lepeleire van ImmoWonen uit Heverlee.