Maxine Michiels, dochter van zanger Paul Michiels en zijn eerste echtgenote Linda Peeters, is het gezicht van de nieuwe collectie BEE UNIQUE van Maison Tylaine uit Heist-op-den-Berg.

Maison Tylaine is het label van Tylaine Van den Broeck. De pianiste die ook kleding ontwerpt en al een paar jaar in het voorjaar uitpakt met een nieuwe zomercollectie, wil met BEE UNIQUE haar thuisstad Heist eren. De collectie wordt op 31 maart voorgesteld in het Heistse Hof van Riemen en het gezicht van BEE UNIQUE is eveneens op en top Heist. Het is Maxine Michiels, geboren en getogen in de stad. “Maxine en ik zijn dorpsgenoten”, zegt Tylaine. “Ik kende haar niet persoonlijk, maar had haar wel al aan het werk gezien tijdens een optreden in Heist, want zij is ook zangeres. Ik vond haar het perfecte gezicht voor mijn nieuwe collectie die vooral frisheid, elegantie en vrouwelijkheid uitstraalt en zo is onze samenwerking begonnen.”

Maxine Michiels is paardentrainster en lesgeefster en doet aan barrelracing en roping, twee onderdelen van de rodeo. Ze neemt deel aan wedstrijden over heel de wereld. Maxine is ook zangeres. Ze zingt in verscheidene bands en staat soms op het podium met haar vader Paul Michiels.

BEE UNIQUE zit helemaal in de lijn van de signatuur van Maison Tylaine, met zeer vrouwelijke flatterende ontwerpen, fijne stoffen, vlinders en bloemen, vogeltjes en bijtjes. Inja Van Gastel van Praga Khan tekende voor deze collectie twee illustraties. Maison Tylaine kiest bewust voor kleinschaligheid en werkt met beperkte aantallen. De nieuwe collectie is te koop in een paar winkels en vanaf 1 april gaat de webshop online. Tijdens de collectiepresentatie op 31 maart is er ter plaatse een pop-up store.