maesMaes pils van de Mechelse brouwerij Alken-Maes heeft op de European Beer Star Competition in Nürnberg goud veroverd in de categorie European-style mild lager. Dat betekent dat Maes pils volgens de jury de beste pils is. De brouwerij is natuurlijk heel tevreden met de prijs.

“De gouden medaille is uiteraard een belangrijke bekroning voor onze Maes pils en zijn sterke receptuur. Het is ook een mooie beloning voor alle collega’s die dagelijks hun hart en ziel in onze bieren leggen”, zegt Lies Eeckman, Marketing Director bij Alken-Maes. “Wetende dat het bier objectief werd verkozen door een 105-koppige jury van meesterbrouwers, biersommeliers en erkende specialisten in een blinde proeverij maakt dat zijn smaak er toch met kop en schouders bovenuit steekt en dat doet ons natuurlijk heel veel plezier. Wij streven er samen voortdurend naar dat onze bieren van absolute topkwaliteit zijn. We investeren daarom permanent in kwaliteit en maken gebruik van de beste hop en mout. Het is dan ook fijn dat onze bieren ook bij echte bierkenners gesmaakt worden. Onze fiere laureaat, Maes pils, krijgt nu gedurende een jaar een gouden medaille om de hals.”

De brouwerij laat Maes-drinkers meedelen in de feestvreugde. Wie op 21, 22 of 23 november een bak Maes pils koopt, kan zijn kasticket opsturen en ontvangt in ruil een bon voor een gratis bak.

Brouwerij Alken-Maes won trouwens nog een prijs: Affligem Blond kreeg een bronzen medaille in de categorie Belgian-style Strong Ale.

Ook Palm Breweries nv uit Steenhuffel viel in de prijzen met een bronzen medaille voor Rodenbach Vintage in de categorie Belgian-style Sour Ale.