Maes brouwt Pukkelpop-bier

Olivier Maillet, Chokri Mahassine en Lies Eeckman.

Olivier Maillet, Chokri Mahassine en Lies Eeckman.

Pukkelpop viert zijn dertigste verjaardag en voor deze feesteditie vroeg de organisatie haar trouwe partner Maes om een nieuwe receptuur te ontwikkelen en op de proppen te komen met een nieuw bier: de PKP Pint. Maes nam dit verzoek met veel plezier aan en creëerde een limited edition bier dat uitsluitend zal worden geschonken tijdens het vier dagen durende festival, en meer bepaald in het Pukkelpop Café & Baraque Futur.

“Toen de organisatie van Pukkelpop ons contacteerde, hebben we geen minuut getwijfeld. Innovatie zit in ons DNA, en als bierbrouwer van de beste Europese pils houden we wel van zulke uitdagingen. Bovendien past dit perfect binnen onze nieuwe slogan: Maes, Maak Meer Mee.” zegt Lies Eeckman, Marketing Director Alken-Maes.

Zo’n drie weken voordat het bier aan de festivalliefhebber zal worden geserveerd, is het bier al officieel voorgesteld aan de organisatoren. Ze kregen een rondleiding in de brouwerij van Alken, slechts 13 km van de festivalweide, waarbij ze meer uitleg kregen over de gebruikte grondstoffen en het specifieke brouwproces. Tijdens een gezamenlijke proefsessie konden Chokri en zijn team zelf bepalen welk bier de officiële PKP Pint wordt.

“Dit experiment past perfect in onze 3.0-filosofie. Wij worden geen dertig jaar, maar gaan voor drie punt nul. We focussen ons daarbij op een toekomst vol duurzaamheid, betrokkenheid van onze festivalgangers en experiment in al zijn facetten. Een perfecte voedingsbodem voor dit soort initiatieven en een perfect kader voor deze unieke samenwerking met Maes. Ik kijk alvast uit naar de reactie van onze Pukkelpoppers!” zegt Chokri Mahassine.

Olivier Maillet, Quality Manager bij Alken-Maes, is erg tevreden met het uiteindelijke resultaat. De basis van het nieuwe bier is geïnspireerd door de bekroonde Maes pils. “De PKP Pint is een volmondig bier met fruitige toetsen. Voor de exclusieve verjaardagseditie hebben we extra mout en hop toegevoegd wat de smaak heel uniek en volmondig maakt. De extra hop zorgt voor een aangename bitterheid. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6% en is dus net iets krachtiger dan een gewone Maes pils.”

Alken-Maes en Pukkelpop investeren beide sterk in duurzaam ondernemen. Zo wordt al het bier van Alken-Maes, inclusief de PKP Pint, geproduceerd met behulp van 100% groene energie. Hiervoor gebruikt de brouwerij 6.000 zonnepanelen en een eigen waterzuiveringsinstallatie. Bovendien wordt 99,8% van het afval gerecycleerd.