Made in Mechelen zet schouders onder Hercules Trophy

teamMadeInEen enthousiast zevenkoppig Made in Mechelen-team team onder leiding van captain Dominique de Pesseroy neemt deel aan de Hercules Trophy waar op 19, 20 en 21 juni om wordt gestreden in De Nekker in Mechelen.

Come as a company, leave as a team is de slogan van de Hercules Trophy, die wordt gepromoot als de ultieme teamuilding. De teams van de deelnemende bedrijven nemen het tegen elkaar op door labours of werken uit te voeren, net als de legendarische Hercules. Het is een competitie, maar het blijft wel ludiek, met bijvoorbeeld een belly slide, truckpulling en karting. De kapitein pikt voor elke opdracht vier teamleden uit die de uitdaging aangaan. Joker van het Made in Mechelen-team is alvast de truckpulling.

Het initiatief voor de Hercules Trophy ging oorspronkelijk uit van Inge Van Belle van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en van Yves Vekemans, ICT’er bij Belgacom. Ze organiseerden in 1999 al sportwedstrijden ter verbetering van de corporate wellbeing. De manifestatie groeide tot een heus evenement en nam zulke proporties aan dat rond de trofee het bedrijf Herculean in Keerbergen werd opgezet. Herculean heeft drie divisies met het sportief event Hercules Trophy, de Hercules Academy waarin knowhow rond topsport bijeengebracht is en Hercules Projects dat in opdracht van ondernemingen privé-sportevents uitbouwt.

De idee om met een Hercules Trophy de sfeer op het bedrijf te verbeteren, is ondertussen internationaal uitgedragen, tot in de VS en Dubai toe.