In Sint-Katelijne-Waver wordt volop gewerkt aan de nieuwbouw van het maatwerkbedrijf WEBO, een afdeling van Borgerstein vzw. Gedeputeerde van de provincie Antwerpen Peter Bellens heeft er samen met de voorzitter van de raad van bestuur van Borgerstein, Dirk Verstappen een gedenkplaat ingehuldigd. Ook de personeelsleden kregen een rondleiding op de werf. “Onze verhuis naar de industriezone aan de Kempenarestraat moet bijdragen tot een verhoogde zichtbaarheid,” zegt Werner Dom, directeur WEBO.

In het nieuwe gebouw zal WEBO de activiteiten vanuit de afdelingen elektromontage, verpakking, groendienst en locatiewerk verderzetten. “Dankzij de nieuwbouw zullen we over een efficiënte en functionele werkplaats beschikken, die vlot toegankelijk is voor onze medewerkers”, aldus Werner Dom. Met 190 personen in dienst is het maatwerkbedrijf WEBO een belangrijke werkgever voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de omgeving.

“Dit maatwerkbedrijf zet heel sterk in op de doorstroom van doelgroepmedewerkers naar het reguliere arbeidscircuit”, zegt Peter Bellens, gedeputeerde bevoegd voor Sociale Economie, “en dat is ook voor de provincie Antwerpen altijd een prioriteit geweest. De doorstroom zal vanaf 1 januari 2019 nog belangrijker worden, wanneer het nieuwe maatwerkdecreet van start gaat. Om onze organisaties zo goed mogelijk te begeleiden op weg naar dat nieuwe decreet, willen we een provinciaal overleg voor maatwerkbedrijven opstarten van waaruit we gezamenlijke initiatieven kunnen nemen.”

De werken, die op 7 november 2016 van start gingen, verlopen vlot. “Ondertussen zijn de metselwerken voltooid en is het aanbrengen van de dakbedekking van start gegaan”, zegt Werner Dom. “Ook technische installaties zoals sanitair, verwarming en elektriciteit, worden de komende dagen aangebracht.” De ingebruikname van de nieuwbouw wordt voor het einde van dit jaar voorzien.