LONDERZEEL – Maatwerkbedrijf BWB uit Londerzeel lanceert een originele en eenmalige actie: de groendienst gaat bloembollen aanplanten bij bedrijven die dat wensen. De bollen krijgen de klanten gratis. De werkuren moeten wel worden betaald.

BWB is een maatwerkbedrijf dat zinvolle competentieontwikkeling en werkzekerheid biedt voor personen met een arbeidshandicap. Het wil een competitief en kwalitatief bedrijf zijn waar sociale en economische doelstellingen gelijkwaardig zijn. Het maatwerkbedrijf stelt 320 mensen te werk in diverse afdelingen, waaronder een groendienst met twintig werknemers.

BWB heeft nu een originele invalshoek gevonden om het nuttige werk van zijn werknemers in de kijker te plaatsen. De werknemers van de groendienst komen bij bedrijven die dat wensen bloembollen planten. De bollen krijgt de klant gratis. Hij dient enkel de werkuren van BWB te betalen.

Ecologische visie

“Bedrijven en overheidsdiensten kunnen zo zorgen voor een visueel aantrekkelijke omgeving voor hun werknemers, bezoekers en klanten”, zegt Kurt Ackerman, één van de groepsleiders bij BWB, “We kunnen de aanplanting verrichten passend bij de huisstijl van het bedrijf of bijvoorbeeld in de vorm van het logo. We geven hiermee onze mensen die een beperking hebben goed en zinvol werk en kunnen onze ecologische visie wat betreft groen en natuurbeheer overbrengen.”

Bedrijven, overheidsdiensten of particulieren die bloembollen willen laten aanplanten door dit Londerzeels bedrijf uit de sociale economie, kunnen contact opnemen met BWB. De actie geldt tot februari 2018 en het aantal inschrijvingen is beperkt.