Maatregelen na brand bij Lantmännen Unibake

brandLonderzeelNa de zware brand bij de industriële bakkerij Lantmännen Unibake (vooorheen Pastridor) in de Nijverheidsstraat in Londerzeel blijft deze straat voorlopig afgesloten voor alle verkeer. De andere straten van het industrieterrein werden vanaf donderdagmiddag beperkt opengesteld. Het verkeer naar het industrieterrein moet een omleiding volgen. Deze omleiding blijft minstens tot donderdagavond in voege en blijft – na evaluatie van de situatie – mogelijk nog langer gelden.

De Meerstraat wordt vanaf de Reigerstraat tot aan het kruispunt met de Oudemansstraat in 1 rijrichting gelegd (rijrichting Londerzeel naar Breendonk).

Het verkeer vanuit Brussel naar het industrieterrein neemt de afslag Kerkhofstraat. Vanuit Londerzeel centrum kan via de Meerstraat het industrieterrein bereikt worden. Het industrieterrein uitrijden kan enkel via de Technologielaan (richting Antwerpen).

Vanuit de Stuiverstraat en de Londerzeelseweg mag enkel plaatselijk verkeer de Oudemanstraat inrijden en dit tot aan het kruispunt met de Weversstraat.

Elk bedrijf zal zelf moeten inschatten in hoeverre het bereikbaar is voor klanten en leveranciers.

Door de brand is er roetneerslag geweest in Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos en de Mechelse deelgemeenten Leest en Heffen. De milieudiensten zullen contact opnemen met de landbouwers in de omgeving van het industrieterrein. Bedrijven die groenten kweken of vee houden die producten opleveren die in de voedselketen terecht komen, kunnen met hun vragen terecht bij het FAVV (Federaal Agentschap voor veiligheid van de voedselketen).

De brand heeft een groot deel van Lantmännen Unibake België vernietigd en de toekomst van de 70 werknemers is onzeker.