Van den BerghDe Edegemse familiezaak Maalderij Van den Bergh opent op vijf januari een tweede vestiging in Rumst. Wat begonnen is in het molenhuis in de Drie Eikenstraat in 1921 ontpopt zich in 2015 tot een bedrijf met twee vestigingen waar in totaal 9 mensen zullen werken. De nieuwe vestiging met een oppervlakte van 4.700 m² zal de uitvalsbasis zijn voor alle groothandelsactiviteiten. De winkel in het centrum van Edegem blijft, zoals de voorbije 93 jaar, de plaats waar consumenten terecht kunnen voor o.a. vijftig verschillende soorten bloem en tuinmaterialen.

Alle producten voor groothandelsactiviteiten verhuizen naar de nieuwe winkel op de Antwerpsesteenweg in Rumst, Van den Bergh tuinmaterialen. Het pand in Edegem werd te klein voor het aanbod dat de firma haar klanten wil bieden. In Rumst kunnen tuinaanleggers terecht voor materialen en producten zoals graszoden, meststoffen en omheiningen.

De maalderij werd in 1921 opgericht door Jan Van den Bergh. In die tijd leverde hij zakken graan met paard en kar bij de klant. In de jaren ‘60 nam zoon Frans Van den Bergh het roer over en later kwam zijn dochter Rosita, samen met haar man Frans, aan de leiding van het bloeiende familiebedrijf. In 2015 wil Danny Guns, vierde generatie van de familie, de lat nog hoger leggen met deze splinternieuwe winkel. Danny Guns: “Ik wil de familiezaak nog verder uitbreiden met een focus op tuinaanleg waarbij we op de nieuwe locatie een nog vlottere en betere service aanbieden voor onze tuinaanleggers door onder andere de aanzienlijke vergroting van het assortiment. Zowel ikzelf als mijn ouders zijn blij met deze uitbreiding van de zaak waar we allemaal zo graag werken.”