LIER – Lier heeft er een schapenkopproduct bij: het schapenkopjuweeltje van Luth Juwelen. Juweelontwerpster Lutgart Goossens krijgt hiervoor het label 100% made in Lier.

De stad lanceerde eind februari 2017 het 100% made in Lier-beeldmerk. Ondernemers of handelaars kunnen ideeën over een uniek product met de vorm van het Lierse schapenkoplogo aan de stad voorleggen. Na goedkeuring kunnen ze hun product lanceren en promoten als 100% made in Lier-product.

De vijf handelaars die het 100% made in Lier-label al mogen gebruiken zijn Puur Frituur (Boomlaarstraat 116) met een  gehaktkoekje, Broodatelier Siebens-Vrancx (Berlarij 100) met cupcakes, Chocolatier Dom (Grote Markt 10):met pralines, Superette Ninette (Kantstraat 6) met hun flessenpost en tenslotte nieuwkomer Luth Juwelen met het zilveren juweeltje.

Luth Juwelen stelt de handgemaakte zilveren juwelen een eerste keer voor op zaterdag 21 april in het Buyldragershuisje op het Felix Timmermansplein.

Vloeiende vormen

Het gezicht achter de naam Luth Juwelen is dat van Lutgart Goossens. Zij studeerde in 1984 af als edelsmid en juweelontwerpster aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en specialiseerde zich verder in de graveerkunst.

“Ik ben gepassioneerd door mooie vormen uit de natuur en architectuur. Mijn juwelen ontstaan door het organische met het strakke en ritmische te combineren. Mijn stijl wordt gekenmerkt door vloeiende vormen en fijn uitzaagwerk, al dan niet gecombineerd met edelstenen en handgravure.”

Lutgart werkt thuis, in haar atelier in Lier, en de collectie kan hier na afspraak worden bezichtigd. De schapenkopjuweeltjes zijn hier ook te koop.