Luc Vis heeft aan de Liersesteenweg 158A in Sint-Katelijne-Waver geïnvesteerd in een nieuwe hangar met plaats voor alle wagens, koelcellen en keukens. Het nieuwe gebouw wordt op 9 oktober officieel geopend door de burgemeesters van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver.

Luc Mariën, beter bekend als Luc Vis, opende 39 jaar geleden op de Grote Nieuwendijk 47 in Mechelen een kleine viswinkel. Nu zijn Luc’s beide zonen mee in de zaak gestapt en is Luc Vis een bloeiende markthandel en traiteurszaak geworden.

“We besloten een nieuwe hangar te bouwen om al ons gerief goed te kunnen opbergen”, zegt Luc. “Onze marktwagen, camion, diverse koelwagens en al het traiteurgerief vinden er een plaats. Tevens hebben we nieuwe koelcellen, een nieuwe keuken en een aparte afwaskeuken, alles volgens de strengste normen.”

Begrip in de streek

In de nieuwe hangar wordt niet verkocht. Het is de plaats waar alles wordt schoongemaakt en bereid. “Verkopen doen we nog steeds op de markt (in Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Keerbergen en Steenokkerzeel), en we verzorgen (mossel)feesten in een straal van 20 kilometer.”

Luc Mariën is trots op de evolutie van zijn bedrijf. “We zijn gestart met niets, en zijn uitgegroeid tot een begrip in de streek. We werken met een basisploeg van vijf personen, die uitgebreid wordt naargelang het seizoen en de opdracht. De nieuwe hangar zet ons op de kaart voor de volgende 20 jaar.”