Marina De Groof en Luc Feyaerts

Marina De Groof en Luc Feyaerts – Foto: Luc Hilderson

Het Lokale Ondernemersnetwerk Mechelen, een afdeling van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen voor Mechelen, Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver, nodigt de ondernemers op woensdag 7 september uit op een nazomerdrink bij Il Capriani Lakeside in Mechelen-Noord. De avond staat in het teken van de voorzitterswissel bij LON Mechelen. Na tien jaar succesvolle inzet als voorzitter geeft Marina De Groof (DGI) de fakkel door aan Luc Feyaerts (Intervest Offices & Warehouses).

Tien jaar geleden volgde Marina De Groof toenmalig LON-voorzitter Carl Schockaert op. “Die was toen al sterk bezig om een representatieve afvaardiging van het Mechelse bedrijfsleven in het LON-bestuur te krijgen. Daarin slagen, was bij mijn aantreden één van de grootste doelstellingen”, blikt Marina De Groof terug op haar voorzitterschap. “Als ik zie wie vandaag bij onze vergaderingen mee aan tafel schuift, mag ik wel zeggen in dat opzicht te zijn geslaagd. Alle grote bedrijven zijn vertegenwoordigd, er is een goede mix van multinationals en KMO’s en van elke bedrijvenzone is er minstens één afgevaardigde.”

Marina De Groof is vooral dankbaar dat ze die evolutie van zo kortbij heeft kunnen meemaken, ook al was het niet de meest eenvoudige periode voor ondernemers. “Vanuit Voka hebben we getracht om in dat moeilijkere economische klimaat zo goed mogelijke ondersteuning te bieden op verschillende manieren. Steeds hebben we een positieve boodschap uitgedragen, om een zo goed mogelijk ondernemingsklimaat te creëren en ervoor te zorgen dat ondernemers hun drive niet zouden verliezen. Daarnaast hebben we als organisatie nog sterker ingezet op zowel opleidingen, internationalisering, lobbying en netwerking. Een ondernemer die geen mensen kent, is een vogel voor de kat.”

Op uitdrukkelijke vraag van Feyaerts blijft Marina De Groof in het LON-bestuur zetelen als ondervoorzitter. Zo vormt ze met haar jarenlange ervaring een klankbord bij bepaalde beslissingen. “Voor mij is het een hele eer om het voorzitterschap over te nemen van een autoriteit als Marina. Dat zijn grote voetstappen om in te treden”, aldus Luc Feyaerts. “Een LON is een anker en antenne van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen, die haar toelaat om de kerntaken zo goed mogelijk te behartigen op basis van de aangereikte informatie.”