Loxone uit Nijlen opent de eerste echte Smart Home demowoning in de Benelux. In hartje Nijlen werd een appartement volledig ingericht volgens de visie van Loxone met een intelligente automatisatie van verlichting,
verwarming, zonwering, audio, ventilatie, alarm, toegangscontrole en meer.

“Veel mensen denken dat slimme woningen met een doorgedreven automatisering toekomstmuziek zijn. Toch slaagt Loxone er in om die nu al te realiseren”, zegt Daniël Van Dessel, CEO van Loxone Benelux. In de demowoning in Nijlen worden de mogelijkheden van het principe gedemonstreerd. Uniek aan deze visie is de synergie tussen componenten, die zorgt voor meer comfort, veiligheid en gebruiksgemak.

Intelligente samenwerking

Loxone speelt in op twee belangrijke actuele thema’s: energiezuinigheid en levenslang wonen. “Wij creëren een verregaand samenspel tussen binnen- en buitenklimaat. Een intelligente samenwerking tussen verwarming en zonwering garandeert een koele woning tijdens hete zomerdagen en lagere stookkosten in de winter.
Oplossingen bieden voor levenslang wonen, is ook een doel. Iedereen wil zo lang mogelijk in zijn eigen woning blijven en de stap naar een woonzorgcentrum uitstellen. Loxone zorgt hiervoor door meer dan 50.000 handelingen per jaar te automatiseren. Bovendien groeit een Loxone Smart Home mee met zijn bewoners.”

Loxone is marktleider in Europa voor allround Smart Home oplossingen. Het bedrijf is opgericht in 2009 en telt ondertussen 260 medewerkers. Gemiddeld gaat er wereldwijd om de 30 minuten één Smart Home live. Hiermee is Loxone de snelst groeiende onderneming in de Smart Home sector.