Schepen Tom Ongena, centrummanager Joeri Schepens en medewerker lokale economie Annick Cailloux samen met een aantal handelaars die de skwinkelbon accepteren in hun zaak.

Sint-Katelijne-Waver gaat van start met de skwinkelbon. Deze cadeaubon kan worden aangekocht op het gemeentehuis of via de website skwinkel.be en kan worden gebruikt bij een zestigtal handelaars in de gemeente.

De skwinkelbon vervangt de toerismebon in Katelijne. De reeds verkochte toerismebons blijven wel geldig. De nieuwe cadeaubon kan worden gebruikt als persoonlijk geschenk, of bedrijven en verenigingen kunnen er hun werknemers en leden mee verrassen. Handig is dat het bedrag op de bon niet in één keer bij één handelaar dient te worden opgebruikt. Je kunt er bij meerdere handelaars mee betalen tot het volledige bedrag op is. De bon blijft geldig tot een jaar na de aankoop.

Lokaal shoppen

Eerste schepen Tom Ongena: “Met de lancering van de skwinkelbon zetten we een nieuwe stap in de uitvoering van ons winkelplan. We willen mensen zo veel mogelijk aanmoedigen om bij onze lokale handelaars te kopen. Op die manier zorgen we voor een bruisende gemeente.”

Liesbet Vleugels, voorzitter vzw Winkelpromotie: “Dat de skwinkelbon een uitstekend initiatief is, wordt bewezen door de vele deelnemende handelaars. Dit is een onverhoopt succes. Het maakt van de skwinkelbon een cadeaubon die zowel leuk is om te geven als om te krijgen.”

Centrummanager Joeri Schepens: “Met de skwinkelbon promoten en stimuleren we shoppen, of beter skwinkelen, in eigen gemeente. Iedere verkochte skwinkelbon komt immers bij één of meerdere handelaars terecht.”

Nu al kan je bij 59 handelaars in Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver terecht met de skwinkelbon, en de deelnemers variëren van sterrenrestaurant Centpourcent tot Frituur ’t Studentje, en van Hubo tot Lingerie Katinka.In de nabije toekomst zal de lijst met deelnemende handelaars waarschijnlijk nog langer worden. De lijst is terug te vinden op de website skwinkel.be.