Login ondersteunt starters logistiek en mobiliteit

internationallogisticsHet zopas gelanceerde Login (Logistics & Mobility Innovation) wil een incubatieplatform worden voor start-ups, die professionele coaching en financiële steun krijgen.

Initiatiefnemers zijn Antwerp Management School, AXE Investments en iMinds. Ze zijn op zoek naar innovatieve ideeën rond logistiek en mobiliteit.

“Met dit initiatief willen we een antwoord bieden op het ontbreken van een specifiek incubatiecentrum voor logistiek en mobiliteit in Vlaanderen”, zegt Prof. Sven De Cleyn, Incubation Program Manager iMinds. “Alle ideeën zijn welkom, van nieuwe concepten voor autodelen tot innovatieve manieren om (lucht)havenactiviteiten te optimaliseren.”

Het iStart-ondernemerschapsprogramma van iMinds voorziet een speciale track Logistiek & Mobiliteit. Na selectie kunnen ondernemers met een idee een beroep doen op financiële ondersteuning en professionele coaching. Op die manier hebben ze meer kans om hun idee te vertalen naar een succesvolle start-up.

AXE Investments zorgt mee voor de financiering van nieuwe projecten in het kader van het iMinds iStart-ondernemersprogramma. “Als Vlaanderen in de toekomst een betekenisvolle rol wil blijven spelen als internationaal platform voor de mobiliteit van zowel personen als goederen, dan is het noodzakelijk dat gevestigde waarden nieuwe beloftevolle starters helpen groeien. Kruisbestuiving creëert immers voor alle partijen een win-win situatie”, aldus Christian Leysen, voorzitter van AXE Investments.

Antwerp Management School verschaft toegang tot specifieke modules van haar Investor Readiness-programma. “Hierbij gaan de startende ondernemers samen met docenten van AMS, experten uit de praktijk zoals venture fondsbeheerders en succesvolle ondernemers, op zoek naar de winnende formule om hun project voor te stellen aan investeerders. Ze worden geïnspireerd om de volgende stappen van het opschalen van hun bedrijf te identificeren”, zegt Prof. Paul Matthyssens, Decaan Antwerp Management School.

Een lijst met interessante starters vindt u hier.