metropolisLLEDD.BE uit Bonheiden heeft twee mooie referenties toegevoegd aan de lijst van bedrijven die het heeft voorzien van energiezuinige LED-verlichting.

“In februari hebben we in het bioscoopcomplex Metropolis Antwerpen de verlichting in toegangshal, foyer en gangen vervangen door LED-verlichting”, zegt LLEDD.BE-zaakvoerder Frank Lagast. “We zijn ook aan het werk in diverse filialen van Bofrost. We hebben al energiezuinige verlichting geïnstalleerd in Drongen, Asse, Wijgmaal en Zedelgem. In de loop van deze maand wordt de verlichting in de Bofrost-vestigingen van Brecht, Strépy, Luik en Breda nog vervangen door LED’s. Door de aanpassingen heeft Bofrost 200 lux meer licht in de diepvriezers dan met een klassieke TL-verlichting, maar toch 60% minder verbruik.”

LLEDD.BE staat bedrijven bij voor relighting. Specialisten komen ter plaatse om na te gaan wat voor uw specifieke geval de voordelen en mogelijkheden van LED-verlichting zijn. Als duidelijk is dat dit een goede oplossing kan zijn, volgt een uitgebreide audit om de kosten in kaart te brengen van de huidige verlichting, vergeleken met energiezuinige LED-verlichting. LLEDD.BE geeft in deze fase tevens advies over de evolutie van het verbruik en brengt de kosten voor de vervanging van lampen in kaart.

De kosten voor de investering kunnen worden geregeld via een financieringsmodel. “LLEDD.be heeft een unieke formule voor relighting waarbij het huurbedrag van de aanpassing lager is dan de besparing aan energie die dit oplevert”, zegt Frank Lagast.

LLEDD.BE heeft al heel wat bedrijven uit de regio geholpen met energiezuinige LED-verlichting. Op het referentielijstje staan onder meer de Mechelse brouwerij Het Anker, Thiry Paints, Sauna Mineraal uit Rijmenam en Thermen Londerzeel.