Ben MartensDe intercommunale Igemo heeft architectenbureau Ben Martens Architecten uit Lint samen met vijf andere architectenbureaus geselecteerd om deel uit te maken van de architectenpool voor het woonproject Maenhoevevelden in Sint-­Katelijne-­Waver. De gemeente Sint-­Katelijne-­Waver en Igemo werkten voor het project Maenhoevevelden samen om een hedendaagse en innovatieve woonwijk te realiseren met aandacht voor betaalbaarheid, architectuur, BijnaEnergieNeutraal (BEN) wonen en wonen in eigen streek.

Het project ligt op een steenworp van het centrum van Sint-Katelijne-Waver en Mechelen. Er komen nieuwe woonvelden voor verschillende woonvormen die in meerdere fasen zullen worden gerealiseerd. Fase 1A, die Kadoddervelden werd gedoopt, omvat 48 bouwkavels voor BEN-­woningen. Kopers kunnen op basis van een architecturaal concept kiezen uit een pool van zes architecten die hen bijstaan in het bouwproces. Eén van deze architectenbureaus is Ben Martens Architecten uit Lint, een jong en dynamisch bureau met een voorliefde voor energiebewust bouwen.

De 48 kavels passen binnen het principe wonen in eigen streek. Met dit principe wil Sint-Katelijne-Waver er voor zorgen dat burgers het zich kunnen permitteren om in hun eigen streek te blijven wonen.

Burgerlijk ingenieur-architect Ben Martens, zaakvoerder van het geselecteerde architectenbureau, is in de wolken met de selctie door Igemo. “Energiebewust bouwen is een noodzaak en vraagt de nodige expertise. Het hoeft bovendien niet uitzonderlijk duur te zijn. Gezond verstand en een goede werfopvolging zijn daarentegen wel cruciaal. Als lokaal architectenkantoor kan Ben Martens Architecten nauwlettend een oogje in het zeil houden.”

Martens heeft het architectenbureau opgericht in 2011. Het bureau is momenteel vooral actief in de privé-woningbouw, zowel voor nieuwbouw als voor verbouwingen. Lage-energiewoningen, passiefwoningen en BEN-woningen genieten de voorkeur bij dit architectenkantoor.

“Maar ook in sociale woningbouw, appartementsbouw, kantoorbouw en utiliteitsbouw heeft ons bureau de nodige ervaring. Dit zijn ook de domeinen waarin Ben Martens Architecten zich in de toekomst als vaste waarde wil vestigen.”