De mayonaise van Devos Lemmens, die geproduceerd wordt bij Continental Foods in Puurs, bestaat 130 jaar. Om dit te vieren, steekt Devos Lemmens de favoriete mayonaise van generaties Belgen tijdelijk in een unieke reeks limited edition potten die representatief zijn voor zes iconische periodes doorheen de geschiedenis.

Tijdens de eindejaarsperiode zullen de zes unieke feestpotten, voorzien van een tijdelijk nieuw design, voor consumenten beschikbaar zijn. In afwachting brengt Devos Lemmens volgende maand alvast een reeks speciale etiketten op de markt.

Het merk Devos Lemmens werd in 1886 in Antwerpen opgericht door Henri Devos en zijn echtgenote Elisabeth Lemmens. Naast het werk in hun beenhouwerij specialiseerden ze zich ook in de bereiding van specerijen en sauzen. Ondertussen, 130 jaar later, is Devos Lemmens één van de meest geliefde merken uit de Belgische eetcultuur, en wordt de mayonaise vandaag nog steeds volgens het originele recept gemaakt.

“Devos Lemmens is een echt stuk Belgische geschiedenis en vrijwel alle Belgen kennen onze mayonaise“, zegt Lies Eeckman, Marketing Director van Continental Foods België. “We zijn een sterk merk met een rijke geschiedenis. Het is dan ook met trots dat we mogen zeggen dat Devos Lemmens het favoriete sausmerk van de Belgen is. Met deze limited edition potten willen we de Belgen hiervoor bedanken en uiteraard ook hun feesttafels met net dat ietsje meer opfleuren.”

Devos Lemmens is onderdeel van Continental Foods België met hoofdzetel en productiefaciliteiten in Puurs. Continental Foods produceert onder meer sauzen en condimenten, soepen, fonds en bouillons. Het merkenportfolio van het bedrijf bestaat naast Devos Lemmens uit Liebig DéliSoup’, Royco, Aïki, Imperial, Lacroix, Liebig Bouillon, OXO, V8 en De Blauwe Hand.

De oorsprong van Continental Foods België gaat terug tot de oprichting van azijnproducent De Blauwe Hand in 1760. Tweehonderd jaar later fuseerde het bedrijf met Devos Lemmens. Twee jaar later vervoegde ook puddingfabrikant Imperial het bedrijf, dat vanaf dan verdergaat onder de vlag Continental Foods tot het in 1985 wordt overgenomen door de Campbell Soup Company. In 2013 stoot Campbell Soup Company zijn Europese activiteiten af en sindsdien is het bedrijf opnieuw actief onder de naam Continental Foods.