MECHELEN – De werken aan het nieuwe kruispunt op de Liersesteenweg (N14) in Mechelen, ter hoogte van de toegang tot het AZ Sint-Maarten, zijn zo goed als klaar. Donderdag 23 november gaat de Liersesteenweg tussen de R6 en de Duivenstraat opnieuw volledig open in beide richtingen

Sinds de start van de werken in augustus werd staduitwaarts tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd op de Liersesteenweg. Het verkeer richting Mechelen-centrum moest omrijden via de Antwerpsesteenweg (N1). Woensdag worden, als het weer het toelaat, nog markeringen aangebracht op het nieuwe wegdek. Vanaf donderdag zijn de werken afgelopen en is de Liersesteenweg opnieuw volledig open in beide richtingen.

Naast een nieuw wegdek met afslagstroken en veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers, zal het kruispunt ook nog worden uitgerust met verkeerslichten. Die zullen mee zorgen voor een veilig kruispunt wanneer het nieuwe ziekenhuis in het najaar van 2018 de deuren opent. De plaatsing van de lichten gebeurt in nauw overleg met de stad Mechelen en is gepland voor het voorjaar van 2018.

Fly-over

Sinds september werkt het Agentschap Wegen en Verkeer iets verderop ook aan een veiliger kruispunt van de R6 met de Liersesteenweg. Eerder is al gemeld dat de bouwvergunning voor de werken recent werd geschorst door een arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Hierdoor liggen de werken aan de fly-over nog steeds stil.

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt met de betrokken partners aan een oplossing en hoopt de werken om het kruispunt veiliger te maken spoedig te kunnen hervatten.