Lierse terrassen mogen al op zaterdag

terraslierOp vraag van de Lierse Horecafederatie heeft de stad Lier beslist om principieel de toepassing van het terrasreglement zoals beschreven in het Algemeen Politiereglement  te versoepelen. “Telkens wanneer 1 maart op een zon- of feestdag valt, mag het vergunde (zomer)terras daags voordien of de dag voorafgaand aan deze zon- of feestdag opgebouwd worden”, luidt het.

Concreet betekent dit dat de Lierse horeca-uitbaters het vergunde terras deze week al mogen opbouwen op zaterdag 28 februari in plaats van op zondag 1 maart. Voor dit weekend wordt geen schitterend weer voorspeld, maar misschien valt het toch wel mee en kunnen de horeca-uitbaters al profijt hebben van de extra terrasdag.

De machtiging voor plaatsing van de horecaterrassen in Lier wordt conform het geïntegreerde, nieuwe politiereglement verleend voor de duur van drie terrasseizoenen, die jaarlijks lopen van 1 maart tot en met 31 oktober. De officiële openingsdatum van het terrassenseizoen is sinds vorig jaar gelijkgeschakeld op alle locaties die onderhevig zijn aan het terrasreglement: de Grote Markt, het Felix Timmermansplein, de Eikelstraat en het Zimmerplein.

De stad Lier komt met deze praktijktoepassing van het terrasreglement tegemoet aan de vraag van de betrokken horeca-uitbaters.