Lierse studenten op stage in buitenlandse bedrijven

SUIZondag 1 februari vertrekken zes leerlingen van de richtingen Onthaal en Public Relations (OPR) en Office Management en Communicatie (OMC) van Sint-Ursula in Lier op stage naar Nantes. De campus Sint-Ursula is de enige school in Lier die dergelijke buitenlandse stages aanbiedt.

Gedurende 18 dagen zullen de leerlingen werken op de luchthaven van Nantes en in hotels en bedrijven. Om de culturele onderdompeling en het taalbad compleet te maken, verblijven zij in gastgezinnen.

Sint-Ursula is reeds tien jaar een pionier op het vlak van buitenlandse stages. “Toen Europa vorig jaar een nieuw project opstartte, Erasmus+, sprong onze school uiteraard op de kar en diende een dossier in. Binnen haar categorie behaalde het project SUI Abroad: sterk in leren ondernemen! het beste resultaat van alle Belgische scholen. Hierdoor krijgen we subsidies van Erasmus+, blijft de eigen financiële bijdrage voor onze leerlingen beperkt én kan de school haar aanbod buitenlandse stages de komende jaren verder stevig uitbouwen”, aldus directeur Stefaan Vanderbist. “Later dit jaar zullen ook leerkrachten worden uitgezonden naar diverse Europese bestemmingen om contacten te leggen met bedrijven zodat vanaf volgend schooljaar nog meer campusleerlingen de kans krijgen om een internationale ervaring op te doen.”

Directeur Stefaan Vanderbist onderstreept het belang van dergelijke stages voor leerlingen: “Als handelsschool vinden we talen sowieso zeer belangrijk. Bovendien biedt een werkervaring in een internationale context een meerwaarde voor de hogere studies van onze laatstejaars.”