Lierse politie controleert zwaar vervoer

bord_politiecontroleDe lokale politie van Lier heeft woensdag opnieuw gecontroleerd op de aanwezigheid van zwaar vervoer van +3.5 ton in de Oud-strijderslaan en aan de Waterschransweg in Lier.

“Wij merken dat er nog steeds chauffeurs zijn die zich niet aan de wegomleggingen en de verkeersborden houden. Deze straten zijn niet geschikt voor zwaar verkeer en dit veroorzaakt overlast voor de buurtbewoners”, aldus een politiewoordvoerder.

Er werd preventief gecontroleerd waarbij overtreders in de mate van het mogelijke werden teruggestuurd. Er werden 81 effectieve overtredingen vastgesteld.

In het kader van de wegenwerken en de plaatselijke overlast werden vorige week ook snelheidscontroles gehouden in de Oud-strijderslaan en op de Lintsesteenweg. Op woensdag 12 augustus heeft de lokale politie geflitst op de Lintsesteenweg in beide richtingen. De toegestane snelheid is daar 50 km/u. Van de 411 passanten reden 29 chauffeurs te snel. Er werd ook gecontroleerd op de Oud-strijderslaan in beide richtingen. Hier geldt zone 30. Van de 311 passanten reden hier 96 chauffeurs te snel.

Op vrijdag 14 augustus herhaalde de politie haar actie op de Oud-strijderslaan. Toen reden 64 personen van de 249 passanten te snel.

Deze acties zullen in kader van verkeersleefbaarheid zeker herhaald worden.