logoDe skyline in het logo van de pas geopende Lierse koffiebar Feliks Coffee is een knipoog naar New York, de bakermat van de hippe koffiebar.

De nieuwe koffiebar is gevestigd aan de Kartuizersvest 5, in het pand waar tot voor kort Actief Interim zijn kantoor had. Zaakvoerder is Philippe Verpoorten (27), die met de naam van zijn zaak verwijst naar de beroemde Lierse schrijver Felix Timmermans.

taartenDe meeste grote steden hebben intussen koffiebars, maar Lier bleef volgens Philippe nog achter. “Er zijn hier natuurlijk heel wat koffiehuizen, maar een echte hippe bar was er nog niet. Op ons menu staan naast een selectie van de betere koffiesoorten ook bagels, zelfbereide taarten en verse soep. We serveren ook wijn en bier.”

Het voormalige interimkantoor werd in enkele maanden omgetoverd tot een trendy horecazaak met retro-interieur. Feliks slaat ook de handen in elkaar met Artafact, het artistieke project van jeugdhuis De Moeve. “Elke maand zal een jonge lokale kunstenaar zijn of haar werk kunnen tentoonstellen in onze zaak.”

De koffiebar is tijdens de week geopend van 8 tot 18 uur en op zaterdag vanaf 10 uur. Zondag is de zaak gesloten.