In het kader van een gemeenschappelijk actieplan tegen jeugdwerkloosheid heeft op dinsdag 9 mei in De Moeve aan de Aarschotsesteenweg in Lier opnieuw een exclusieve jobbeurs plaats voor laag- en middengeschoolde jongeren uit Lier en directe omgeving.

Ondanks de positieve resultaten van het voorbije jaar kampt Lier nog steeds met een hardnekkige jeugdwerkloosheid in de categorie van 18 tot 25 jaar. Er is een grote groep kwetsbare jongeren die zonder (hoger) diploma de school verlieten. Aan de andere kant zijn er vacatures voor laaggeschoolden die moeilijk ingevuld raken. Om deze problematiek aan te pakken, stelden Stad Lier, OCMW, VDAB, Voka, Unizo, en tal van andere organisaties een gemeenschappelijk actieplan op om een halt toe te roepen aan de jeugdwerkloosheid. De organisatie van deze jobbeurs is een van de acties die kaderen in dit plan.

De organisatoren mikken op bedrijven waar motivatie en leerbereidheid belangrijker zijn dan diploma’s en ervaring, die jongeren kansen geven en vacatures of stageplaatsen openstellen voor jongeren met maximum een middelbaar diploma.

Om te tonen dat de jongeren zin hebben om te werken en om te laten zien welke competenties ze in zich hebben, nemen de jongeren zelf de organisatie van de jobbeurs in handen.

Vorig jaar werden meer dan 20 vacatures ingevuld op de jobbeurs. Dit jaar worden zo’n 150 jongeren verwacht die vooraf gescreend zijn.