thijsclaesDrukkerij Claes-Roels uit Lier en communicatiebedrijf The Factory Brussels fuseren. Beide bedrijven hebben gekozen voor diversificatie en schaalvergroting. Het nieuwe fusiebedrijf, dat ook een andere naam zal krijgen, wordt het vierde grootste communicatiebedrijf-met-drukkerij in de markt van commerciële vellenoffset en biedt een multidisciplinair serviceaanbod.

The Factory Brussels is gevestigd in Jette en Claes-Roels heeft vestigingen in Lier en Sint-Pieters-Leeuw. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe gezamenlijke locatie in het Brusselse. In het Antwerpse blijft enkel een commerciële vertegenwoordiging.

Het nieuwe fusiebedrijf telt ongeveer 130 vaste medewerkers, heeft een geschatte operationele omzet van zo’n 25 miljoen euro en een EBITDA van zowat 2,6 miljoen euro. De beide families achter het nieuwe bedrijf, Claes (Claes-Roels) en Geraerts (The Factory Brussels), hebben elk 50% van de aandelen.

Thijs Claes, algemeen directeur van Claes-Roels, wordt ook directeur van het fusiebedrijf. “Wij gaan voor diversificatie en schaalvergroting”, aldus Thijs Claes. “Onze beide bedrijven zijn gezond, en willen sterker groeien dan vandaag mogelijk is in onze individuele situatie. Communicatie wordt steeds belangrijker, en we zijn als leverancier van print-communicatie goed geplaatst om hierop in te spelen. We kiezen er resoluut voor om samen, als grotere organisatie, communicatiediensten in de brede zin aan te bieden aan klanten, zowel online als op papier. Wij zijn ervan overtuigd dat vele klanten liever met een bedrijf werken dat hen ondersteunt in al hun communicatiebehoeften, omdat ze dan – naast meer keuzemogelijkheden – beter advies krijgen. We investeren in sterkere groei in onze veranderende markt”, besluit Claes.

Thijs Claes (30) begon zijn carrière bij Claes Printing in 2009. De tweede generatie van de familie Claes, Thijs en zijn twee zussen Sandra en Heidi, nam toen de leiding van het bedrijf over van oprichter Guido Claes. Thijs doorliep verschillende afdelingen en werkte een tijdje als orderbegeleider. In 2011 trad hij toe tot het management. In 2013 werd hij algemeen directeur. Thijs Claes initieerde en integreerde ook de jongste twee overnames, waaronder PAG die Claes-Roels op de markt van het digitaal drukwerk introduceerde. Hij fuseerde tenslotte de zusterbedrijven Claes Printing en Roels Printing tot Claes-Roels. Thijs Claes wordt nu algemeen directeur van het nieuwe fusiebedrijf Claes-Roels-The Factory Brussels. De fusie gaat onmiddellijk in.