Lierse Blue-bikes zijn succes

Blue BikeDe Blue-bikes aan het station van Lier blijven records breken. Het jaar 2014 sloot af op 798 ritten wat meer dan een verdubbeling is ten opzichte van het jaar voordien. Voor 2015 konden er 1.604 ontleningen worden genoteerd, opnieuw meer dan het dubbele van het jaar voordien.

Aan het Lierse station staan sinds mei 2011 Blue-bikes. Daarmee kunnen trein- en busreizigers die in Lier toekomen hun traject naar de binnenstad of één van de bedrijventerreinen verderzetten. Ook wie parkeert op de Tramweglei kan daarna een beroep doen op de fietsen. Het beheer en onderhoud van de fietsen op het terrein gebeurt door sociaal economiebedrijf vzw werkmmaat.

“Sinds 2014 kan je voor amper 1 euro per rit gebruik maken van de fietsen waarmee je dan maximaal 24 uur de baan op kan. Dat maakt van de Blue-bikes een ideaal vervoermiddel voor wie in Lier komt om van horeca of winkelplezier te proeven. Maar je kan natuurlijk ook gewoon de stad in trekken voor familiebezoek of een zakenlunch”, zegt Deborah Anné van Blue Mobility. “Specifiek voor bedrijven bieden we ook interessante formules aan voor klanten, bezoekers of werknemers.”

Schepen van Mobiliteit Bert Wollants is blij dat de groei zich doorzet: “Met de mooie cijfers van vorig jaar hoopten we natuurlijk dat we nog meer mensen op de (deel)fiets zouden krijgen, maar dat we in 2015 opnieuw dubbel zoveel ontleningen zouden noteren, hadden we niet verwacht. Reden te meer om op het systeem te blijven inzetten. Het stadsbestuur ziet in deze Blue-bikes de ideale springplank om onze stad in te trekken.”

Intussen werkt het stadsbestuur samen met Blue Mobility, De Lijn en Werkmmaat aan de uitbreiding van het systeem naar parking De Mol en het busstation Veemarkt. Dat moet een bijkomende boost geven aan het systeem. De infrastructuur hiervoor moet in het voorjaar van 2016 in het straatbeeld verschijnen.