Een Assist thuiszorgwinkel en een Aurilis hoorcentrum hebben onder hetzelfde dak aan de Arthur Vanderpoortenlaan 21 in Lier hun deuren geopend op 18 oktober. Hier vinden zorgbehoevenden alle gezondheidsexpertises en gespecialiseerd advies bij elkaar.

In de Thuiszorgwinkel vind je o.a. een hoorcentrum, een uitleendienst voor medische hulpmiddelen en een uitgebreid aanbod van gespecialiseerd adviseurs: een bandagist, mobiliteitverstrekker, orthopedist, incospecialist, voetspecialist, woningadviseur en audioloog zorgen voor een complete dienstverlening. De winkeladviseurs zijn de sleutelfiguren; zij bieden een discrete begeleiding en professioneel advies op maat van elke klant.

In deze winkel vind je onder meer verzorgingsbedden, rolstoelen, hoorapparaten, braces en bandages, incontinentie- en stomamateriaal, fitness- en revalidatiemateriaal en verzorgingsproducten.

De nieuwe zaak houdt op zaterdag 19 november opendeurdag met een waaier aan belevingsactiviteiten zoals een gratis voetenscan, venenscan, huidanalyse, virtuele realiteitservaring hoorzorg en een rit op een rolwagen- en scooterparcours.

In de Thuiszorgwinkel kunnen veel producten worden getest, en er worden o.a. mini-workshops gegeven. Er zijn tevens belevingstafels waar bezoekers (met een kopje koffie) info kunnen verkrijgen, een aantal zorgapps kunnen raadplegen of een enquête kunnen invullen.

De winkel ligt in het centrum van de stad en is vlot bereikbaar met de wagen, de bus en de fiets. Wie zware artikelen of dozen moet inladen, kan aan de zijkant van het gebouw parkeren. De grote stadsparking (Gasthuisvest) ligt tegenover de winkel.