Het Heilig-Hartziekenhuis in Lier opent op dinsdagavond 23 mei de deuren van haar eerste jobcafé. Daarmee wijkt het Lierse ziekenhuis voor de invulling van de openstaande vacatures af van de aanpak van de voorbije jaren. Toen werden tijdens een jobbeurs bijna afgestudeerden en mensen die op zoek waren naar een job als verpleegkundige op een formele manier wegwijs gemaakt in het vacatureaanbod. “We gooien het nu over een andere en meer informele boeg. Voor de gelegenheid bouwen we één van onze vergaderzalen om tot een gezellige ontmoetingsplaats tussen werkzoekenden en collega’s”, zegt HR-directeur Gert Reypens.

Het aantal vacatures bij het Heilig Hart schommelt dagelijks. Deze zijn zeer divers, van medische en verplegende tot technische en leidinggevende functies. Op de website van het ziekenhuis worden de vacatures up-to-date gehouden. Het jobcafé richt zich voornamelijk tot verpleegkundige profielen. “We stellen onze deuren open voor iedereen die een job zoekt als verpleegkundige of vroedvrouw”, aldus Reypens. “Via het concept van een jobcafé willen we dat onze toekomstige collega’s alvast in een gezellige sfeer onze huidige medewerkers kunnen ontmoeten en op die manier geprikkeld worden.”

Al wie interesse heeft in een job als verpleegkundige of vroedvrouw, kan dus vrijblijvend kennis komen maken met het ziekenhuis enerzijds en de toekomstige collega’s anderzijds. “Mensen kunnen er vragen stellen aan vaste werknemers over de vacatures, onze werking en het ziekenhuis zelf. Indien gewenst kunnen ze ook een kijkje op de verschillende afdelingen nemen.” Het jobcafé zal op 23 mei doorlopend open zijn tussen 17 uur en 20 uur.