Algemeen directeur Machteld Verbruggen (midden) samen met regiodirecteurs Els Van Weert en Karel Van Roy.

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de Thomas More hogeschool werd Lier voor één avond omgevormd tot Thomas More Land. Een duizendtal medewerkers palmden de Pallieterstand in. Net voor de start van het nieuwe academiejaar konden ze zich dus nog eens helemaal laten gaan met culturele, sportieve en avontuurlijke activiteiten. Een heus feest sloot de avond af.

“We hebben de voorbije vijf jaren hard gewerkt om Thomas More op de kaart te zetten, en we zijn daarin geslaagd”, zegt algemeen directeur Machteld Verbruggen. “Zo hebben we van de hogeschool een begrip weten te maken in het Vlaamse hoger onderwijs. We zijn gegroeid van 13.000 naar 15.500 studenten, hebben ons marktaandeel versterkt en het opleidingsaanbod uitgebreid.”

Vandaag biedt Thomas More 35 professionele bacheloropleidingen en een reeks aanvullende bachelor-na-bacheloropleidingen en postgraduaten. Er werken 1.500 personeelsleden.

Uitdagingen

Thomas More hogeschool ontstond uit een fusie tussen Lessius Antwerpen en Mechelen en de KH Kempen. Vandaag is Thomas More één van de grootste hogescholen in Vlaanderen met campussen in zeven steden en gemeenten verspreid over de provincie Antwerpen. Die bevinden zich in Antwerpen, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Geel, Turnhout, Vorselaar en Lier.

In de voorbije vijf jaar stond de blik steeds naar de toekomst gericht. “En we kijken nog steeds met vertrouwen naar toekomstige uitdagingen. Maar nu was het tijd om al onze medewerkers te bedanken voor hun inzet, hun geduld en hun toewijding. Geen congres dit keer, of een plechtige opening, maar een echt verjaardagsfeest met alles erop en eraan”, vertelt Machteld Verbruggen.