Lieke Biesemans van Stories by Mabel uit Terhagen is één van de vijf kanshebbers voor de WOMED-award categorie Beloften van Markant vzw, netwerk van actieve en ondernemende vrouwen, en Unizo. Stemmen kan nog tot 13 februari.

De WOMED Award (Women in Enterprise and Development) bekroont sterke, creatieve vrouwen met visie die hun eigen bedrijf leiden. De drie finalisten voor de award zijn Adinda De Raedt en Froya Deryckere van Froy & Dind uit Antwerpen, Fabienne Verbeek van automatiseringsbedrijf GNA nv uit Herentals en Elisabeth Lemmens van Kayak Maritime Services uit Antwerpen.

Er is ook een WOMED-award voor de beste recent gestarte ondernemende vrouw. Eén van de vijf genomineerden voor deze belofte-award is Lieke Biesemans uit Terhagen. Met haar Stories by Mabel schrijft ze verhalen-op-maat voor bedrijven en voor grote gebeurtenissen in mensenlevens, zoals huwelijk en feesten.

Lieke is verguld met de nominatie. “Ik ben geweldig blij dat ik de Antwerpse jury wist te overtuigen van het verhaal en de visie die achter Stories by Mabel schuilgaan. Vereerd ook dat ik me temidden van ondernemende kleppers mag presenteren aan een nationale jury.”

Ze hoopt dat de nominatie – en misschien de prijs – zorgt voor een verhoogde naamsbekendheid voor Stories by Mabel. “Maar bovenal hoop ik dat het zorgt voor een verhoogd maatschappelijk bewustzijn rond het belang om stil te staan bij de momenten die een mensenleven groot maken. Meer dan ooit denk ik dat mensen nood hebben aan het achterlaten van hun verhaal; niet in de vorm van een vluchtige sms, maar wel in de vorm van een beleving die de tand des tijds het nakijken geeft. Tot slot zou het fijn zijn om met een script voor een boek én die Award naar een uitgeverij te stappen.”

Want Lieke zit vol toekomstplannen. “Ik wil een authentiek, eerlijk en oprecht sterk merk creëren. Dat merk wil ik consolideren in de vorm van een boek, maar ook door met het team de landsgrenzen over te steken om waar mogelijk verhalen verder te laten bestaan. Op korte en middellange termijn wensen we de horizon te verbreden richting andere momenten van feest (geboorte, pensioen, of gewoon het aanbreken van een leeftijd van gek doen). Bovenal willen we verhalen neerleggen voor momenten van afscheid. Ik ben ook actief op zoek naar een bijzondere plek waar mensen terecht kunnen om het leven te vieren, the good and the bad. Dus tips over bijzondere panden zijn welkom.”

Het team van Stories by Mabel blijft jaar na jaar groeien. “In 2017 breiden we opnieuw uit, van twee naar drie ceremoniesprekers (ikzelf, mijn bijzondere collega Ine en onze nieuweling Rose). Mijn zus blijft achter de schermen instaan voor de stylingopdrachten en mijn man Steven blijft onze administratie en facturatie beheren. Achter elke vrouwelijke ondernemer staat een sterke man die niet vervat zit in oude rolpatronen, maar die juicht en supportert en in stilte ook structuur brengt thuis. Bovendien probeer ik elke dag om mijn drang naar perfectie op alle vlakken in te dijken. Dat ons familieleven niet loopt als een perfect georganiseerde machine, is een understatement. Want een propere keukenvloer is ondergeschikt aan quality time met de kinderen (Lieke heeft er drie). Dat ik perfectie wel als maatstaf neem in mijn zaak, dat is eveneens evident. Mijn slaappatroon is ondergeschikt aan de gemoedsrust van mijn klanten.”