LIDL Zemst wordt afgebroken en vernieuwd

LIDLZemstHet schepencollege van Zemst heeft een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de werken aan de LIDL-winkel op de Brusselsesteenweg in Zemst. Deze LIDL-vestiging is gebouwd in 2005 en  is volgens de warenhuisketen één van haar best renderende winkels.

Daarom investeert LIDL in de modernisering van de winkel. Het bestaande gebouw wordt volledig gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe, grotere winkel. Ook de parking wordt uitgebreid en heraangelegd.

Nu de stedenbouwkundige vergunning er is, kan LIDL binnenkort starten met de werken. In februari 2015 werd de socio-economische vergunning al verleend. Die is nodig voor handelsvestigingen met een netto winkeloppervlakte groter dan 400 m². De nieuwe winkel zal 1.100 vierkante meter groot zijn, ruim genoeg voor de nieuwe LIDL-strategie om vooral in te zetten op de versgroepen groenten en fruit, afgebakken broodjes en vers vlees.

“De start van de werken is gepland voor mei”, zegt Pieterjan Rynwalt, woordvoerder van LIDL. “Aangezien het huidige gebouw wordt afgebroken en we vrijwel van nul moeten herbeginnen, rekenen we op een klein half jaar eer we opnieuw kunnen openen. Het opzet is om nog voor het einde van het jaar klaar te zijn.”

Intussen blijven de klanten niet in de kou staan. “Er komt tijdens de werken een tijdelijke winkel in Zemst, maar waar precies staat nog niet vast.”