Lerend netwerk voor direct leidinggevenden

leidinggevenBij Voka – Kamer van Koophandel Mechelen start op 20 oktober een lerend netwerk specifiek gericht op direct leidinggevenden. Onder begeleiding van een ervaren coach leren de deelnemers antwoorden te zoeken op eigen vraagstukken en problemen.

Een lerend netwerk is een ervaringsuitwisseling tussen collega’s uit diverse bedrijven en sectoren, met leren van elkaar als doel. Bij dit lerend netwerk voor direct leidinggevenden worden de deelnemers uitgenodigd om eigen cases, vragen en problemen mee te brengen. Op een interactieve manier gaan ze aan de slag en ontdekken ze concrete antwoorden.

Dit lerend netwerk richt zich tot leidinggevenden die doorgegroeid zijn dankzij hun technische kennis en die aanvoelen dat ze op het vlak van communicatie en leiding geven nog enige ondersteuning kunnen gebruiken. In het lerend netwerk direct leidinggevenden wordt in zes sessies een professioneel ondersteund netwerk opgebouwd. Onder begeleiding van trainer en coach Johan De Keyser kunnen alle thema’s rond persoonlijk, relationeel en organisatorisch leiderschap aan bod komen.

Dit initiatief van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen speelt in op de behoeften van de deelnemers en verruimt hun horizon. Topics die aan bod komen zijn:
• Hoe motiveer ik mijn medewerkers?
• Hoe kan ik op een efficiënte manier een functioneringsgesprek voeren?
• Wat moet ik doen bij een conflict?
• Hoe organiseer ik mijn werkvergaderingen?
• Wat zijn zelfsturende teams en hoe begin ik daar aan?
• Hoe zorg ik voor heldere communicatie binnen de organisatie?

Na de eerste sessie op dinsdag 20 oktober volgen dit jaar nog sessies op 17 november en 15 december. De drie andere sessies vinden plaats in 2016 op 19 januari, 16 februari en 15 maart. Via de KMO-portefeuille kan tot 50 % van de deelnameprijs worden gerecupereerd.